Jeigu Jums patinka kebabai, tokiu atveju turbūt tikrai turite mėgstamiausią vietą, kurioje patiekalai atitinka Jūsų poreikius. Net juos pranoksta. Daugelis džiaugiasi, kad šis gana pigus ir greitai pagaminamas patiekalas yra labi skanus, tad puikiai tinka skirtingų poreikių žmonėms. Ir tiems, kurie dažniausiai valgo riebų maistą, ir tiems, kurie renkasi paprastesnius, kudesnius variantus.

Bet kuriuo atveju, kebabai galimi ne tik prekybos vietose, tačiau ir namuose. Juos pasigaminti yra gana paprasta ir kiekvienas, kuris to nori – turi tokią galimybę. Juolab, gaminimo procesas dažniausiai labai paprastas, greitas, tad tai gali būti ne darbas, tačiau malonumas.

Teisingas ingredientų pasirinkimas

Jeigu nenorite gaminti namuose, tačiau norite labai skanių kebabų – tokiu atveju maistas į namus yra geriausias pasirinkimas. Bent jau tiksliai žinosite – kokius patiekalus galėsite išragauti. Tiesa, kadangi galiausiai su praktika galima išmokti beveik visko – siūlome išbandyti gaminimą namuose.

Pirmiausia reikia įsigyti produktus. Žinoma, labiausiai siūlome pirkti sveikus, ekologiškus, kadangi tokiu atveju net ir nesveiko maisto etiketą turintys patiekalai gali tapti kur kas draugiškesni Jūsų organizmui.

  • Vištiena 350 g filė
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Aitrioji paprika
  • Aliejus
  • Lavašas
  • Agurkai 1 vnt. 1/3 ilgavaisio
  • Pomidorai 1 vnt. didelis
  • Kopūstai 1 vnt. 0,5 kininio
  • Pomidorų pasta: 70 g
  • Jogurtas 360 g
  • Česnakai
  • Bazilikai
  • Mairūnas
  • Raudonėliai

Žinoma, prieskoniai gali būti koreguojami pagal Jūsų poreikius. Kol vieni dažniausiai valgo labai aštrius patiekalus, tuo tarpu kiti renkasi ir gamina sūresnius. Svarbiausia, kad ne tik gaminant namuose, tačiau ir užsakant kebabus galima šefo paprašyti, kad ne visi produktai būtų dedami. Taigi, tam tikra prasme galite komplektuoti receptą.

Gera duonelė – viskas

Nors dažnai sakoma, kad kebabuose svarbiausia yra tinkamas mėsos pasirinkimas, tačiau mes siūlome daugiau dėmesio skirti duonelei. Prekybos vietose galima rasti lavašus, kurie yra supakuoti ir paruošti gaminimui. Tačiau mes vietoje tokių siūlome rinktis kepyklose gaminamus lavašus. Jie dažniausiai kur kas skanesni ir tuo pačiu gali suteikti kebabams to malonaus prieskonio, kurio kartais taip trūksta, kai šis patiekalas yra gaminamas namuose.

Tinkamiausio padažo pasirinkimas

Ar reikalingas padažas kebabuose? Na, jis suteikia kur kas daugiau skonio, tačiau būtent jis yra vien riebiausių vietų, kuri ir turi daugiau kalorijų. Taigi, reikia pagalvoti, ar tai tikrai reikalingas pasirinkimas. Juk restoranuose dažniausiai klausia – koks padažas labiausiai tinka, kokio norisi. Visada galite jo atsisakyti ir iš kebabo padaryti kur kas sveikesnius patiekalus. Galbūt tai verta daryti ir namuose?

Jeigu, visgi, ne – tokiu atveju pirmiems kartams siūlome paprasčiausiai pirkti padažus, kurie ir yra būtent skirti kebabams gaminti. Tokiu atveju viso patiekalo skonis bus puikus, primins tuos, kurie gaminami kioskeliuose. Juk padažas yra vienas svarbiausių elementų kebabų gaminime.

Svarbiausia – patirtis ir laikas

Visiškai natūralu, kad patys pirmi kebabų gaminimo kartais nebus labai sėkmingi, kadangi tikrai nėra paprasta pagaminti taip profesionaliai, kaip kad daro savo sritis specialistai. Visgi, dažniausiai per praktiką, per bandymus galiausiai vistiek pavyksta džiaugtis ne tik skaniais, tačiau ir puikiai atrodančiais kebabais, kurias gali būti vaišinami svečiai. Galiausiai, jeigu Jums jau pabodo gaminti namuose – tokiu atveju būtinai siūlome užsisakyti maistą, kuris Jums tikrai paliks pačias geriausias emocijas. Svarbiausia – pakelti sau nuotaiką skaniu maistu tada, kai to norisi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *